Förflutet inom facility management

Förra gången ni hörde från mig så blev det ganska negativa ordalag. Jag ställde den ljusa period jag nu befinner mig i mot andra perioder i livet då ljuset varit betydligt svagare. Ja, om det ens funnits. Hur som helst så kom det sig så att en stor portion av tiden av tvivel inträffade då jag arbetade med facility management. Jag vill nu återgå till detta för att poängtera en sak. Nämligen att mitt mående och mitt arbete inom facility management inte alls var korrelerat. De båda inträffade bara samtidigt av en slump.

Idag, för att rentvå min tid inom facility management, tänker jag berätta om de många fördelar jag såg med arbetet. Det känns inte mer än rätt. Jag kommer att presentera dem en efter en och ge en liten beskrivande text till respektive. Om ni undrar något, om facility management, om mitt mående eller om något annat – ja, då är det bara att höra av er. Jag lovar att återkomma så snart som möjligt med svar.

Så, var ska vi börja? Kanske i den mest uppenbara änden.

Som på alla arbetsplatser så spelar situationen med kollegor en oerhört stor roll för välmåendet. Så även här. Så även under mitt arbete i facility management. Det var en väldigt fin tid när det kommer till sociala relationer. Jag arbetade i ett alldeles fantastiskt team där alla höll varandra i ryggen och underlättade för varandra så gott det gick. Det var väldigt härligt. Jag har nog aldrig riktigt känt den samhörigheten i en grupp varken innan eller efter. Detta var den största anledningen till att jag faktiskt jobbade med facility management så länge som det blev.

Vidare vill jag också slå ett slag för att jobba mot kund. Detta är ett arbetssätt som fungerar mycket bra för mig. Jag älskar att ha någon att visa upp resultatet för. Det är väl någon slags bekräftelsegrej i det hela. Någon del av mig som skriker: ”Se mig. Titta vad jag har gjort. Är det inte fint?”. Denna typ av bekräftelse fick jag väldigt ofta när jag arbetade med facility management. Vi var trots allt väldigt bra så det är inte förvånande.

En tredje aspekt av facility management som inte får glömmas är denna: Företaget jag arbetade på var ett oerhört bra sådant. De visste verkligen hur de fick oss i personalen nöjda. En gång i veckan hade vi möte om hur förhållandena för oss som utförde arbetet inom facility management kunde förändras till det bättre. Säg den arbetsplats som ägnar sig så mycket åt sin personals välbefinnande?

Facility management är en svunnen tid i mitt liv. Det ger mig dock fortsatt lärdom och tillfredsställelse att då och då se tillbaka på den. Jag lär mig mycket av det. Det vill jag i alla fall tro.

Vad har ni för förflutet? Berätta gärna!

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *