I jämförelse med fasadrenovering i Stockholm

Berättade jag att jag och min sambo jämförde våra liv med varandra? Jag menar, våra liv liknar förstås varandra ganska mycket. Vi bor ju ihop. Vi lever ihop, handlar, städar, tvättar, gråter, skrattar och ja, ni förstår såklart. Vi gör det mesta ihop. Det som skiljer sig är förstås att vi har två fundamentalt olika jobb. Jobb som gör att våra liv går isär trots våra annars så tydliga likheter. Jag jobbar som veterinär och hon arbetar med fasadrenovering i Stockholm. Det får man väl ändå säga är ganska långt ifrån varandra – ja?

Hur som helst. Vi jämförde alltså och i andra ringhörnan från där jag stod fanns alltså fasadrenovering i Stockholm. Om det hade varit en fråga om vem som har roligast jobb så hade jag sagt att jag skulle vinna enkelt. Vem vill egentligen jobba i stressiga Stockholm och vad är fasadrenovering? I synnerhet när man kan jobba med små söta djur och dricka kaffe hela dagarna. Många frågor kunde ställas och hade ställts om så hade varit fallet. Det var det dock inte. Det var inte fråga att jämföra mitt jobb med fasadrenovering i Stockholm. Det var fråga om att jämföra våra vardagar.

För att inte dra ut på det för länge tänker jag berätta om min sambos vardag så summerande jag kan. Hon sätter sig på ett tåg som, efter blott 40 minuter, sladdar in på huvudstadens centralstation. Där kliver hon av och promenerar antingen till kontoret eller åker tunnelbana till det projekt hon just nu arbetar med. Hon behöver inte köra eller cykla eller knappt gå en enda meter. Så är det att jobba med fasadrenovering i Stockholm. Hon kan läsa bok, lyssna på musik, blunda en stund och plötsligt är hon framme. Mitt framför givet projekt inom fasadrenovering i Stockholm. Det är så smidigt som det kan bli, ingen tvekan om saken.

OK. Mer fördelar för min sambo då. Hon har ett jävla gott gäng som hon arbetar med inom fasadrenovering i Stockholm. Nu vill jag inte tala ner mitt arbetslag men med dessa är det något annorlunda. De umgås till och med utanför jobbet och det är det få av oss veterinärer som gör. Det är nästan som att man skulle vara lite mer präktig för att man jobbar med djur än med fasadrenovering i Stockholm. Har ni hört en så kontroversiell fråga? Jag vill ändå lufta den.

En annan fördel med att jobba med fasadrenovering i Stockholm, skulle det visa sig, är lunchutbudet. Detta var ett starkt kort för min sambo att spela och jag kände att jag inte riktigt hade samma sak i Flen. Nej, jag fick erkänna mig besegrad. Ur många aspekter så var fasadrenovering i Stockholm bäst. Det är bara att krypa till korset.

Hörs igen nästa vecka. Då blir det ett mer normalt inlägg igen.

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *