När är Black Friday tillbaka igen?

Denna fråga kan jag tänka mig att det är många där ute i landet som ställer sig just nu. Nu när årets bästa shoppingdag, Black Friday, är tillbaka laddar företag i alla branscher upp. De laddar upp med mer pressade priser än någonsin förut. Detta om man ska tro siarna inför årets stora event. Det kommer att bli en köpfest av sällan skådat slag, sanna mina ord.

Så, när är Black Friday tillbaka?

Svaret är 26 november. När det är dags för 2021 års Black Friday infaller den alltså den 26:e. Som vanligt baseras detta faktum på en annan stora amerikansk tradition. På frågan när Black Friday är skulle ett alternativt svar kunna vara: Efter Thanksgiving. Detta infaller nämligen alltid torsdagen innan. Inte för att Tacksägelsedagen blivit någon större tradition på vår sida av Atlanten (ännu) men så kan man i alla fall tänka. I USA laddar de nu upp med kalkon, gratänger, gravy och allt annat smaskigt i väntan på två fina dagar. När Thanksgiving sker så ses vänner och familj och delar bröd, bokstavligt talat. När det är dags för Black Friday igen sker shoppingen. Som tur är kan de flesta köp numera göras över datorn. Detta innebär att de stackars amerikanerna kan ligga mätta och utslagna på soffan och klicka hem det som de vill ha.

Black Friday 2021 är något helt annat än när det skedde för decennier sedan. Huggsexa om diverse prylar och elektronik i affärerna ledde närmast till upplopp. Alla ville göra de bästa kapen. Alla stod och hängde på låset till affärerna och bara körde för allt vad de var värda. Vi ska vara glada att det inte är så när Black Friday sker i år. Ja, nu har vi väl inte haft det så oerhört stökigt när Black Friday är hos oss i Sverige, men ändå.

Jaha ja, vad ska ni inhandla i år då? Förra året fick jag en himla massa tips av er. Man kan lugnt säga att detta är en tradition för alla och en var. Det var så oerhört spritt med vad folk skulle köpa när det ännu en gång är dags för Black Friday. Det var någon som skulle satsa alla slantar på att byta ut trädgårdsutrustningen. Det var någon annan som siktade på att köpa en helt ny garderob, bildligt talat. Det fanns också en massa andra saker som jag inte kan minnas just nu.

Hör av er i kommentarsfältet!

För er som vill läsa mer om Black Friday besök gärna Blogspot!

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *