Most sustainable material in the world – Jute!

På Archidea har vi alltid miljöperspektivet i åtanke och försöker tillsammans att hitta innovativa lösningar för en hållbar framtid. En del i detta arbete är att ta fram material som är såväl ekologiska som ekonomiska och hållbara. Jute är ett klockrent exempel på detta. Lätt, billigt, hållbart, starkt… Fördelarna är många och fibern kan tillämpas i en rad användningsområden. Juteborg AB grundades av Christina Östergren, Josefin Lassbo samt Else-Marie Malmeken år 2013. Ambitionen är att få ut detta supermaterial i tillämpningar för byggnadssektorn, bilbranschen samt mode. Föregående vecka reste de tre till Jutets Mekka, Dhaka i Bangladesh, för att här närmre undersöka samarbetsmöjligheter och tillverkning. Bland möten med regering, näringslivet och lokalbor togs stegen mot ett konkretiserande med stora steg.

Bilden ovan är från mötet i ministeriet i regeringsbyggnaden i Dhaka. Från vänster ser vi:
Juteborgs Josefin Lassbo, Christina Östergren och Else-Marie Malmek, Michael Wallenberg, Grameen Creative Lab,  Johan Frisell Sveriges Ambassadör i Bangladesh, Honoroble Minister of Textiles &Jute  Md Emaj Uddin Pramatique and Honoroble State minister of Textiles & Jute Mirza Azam, Jonas Brandström Svenske konsuln för Bangladesh, and Major General Khaled Ordförande Bangladesh Jute Mills Corporation.

Archideas modulkoncept, eCon, samt TubeHouse är båda två, exempel på projekt där Jute är ett av byggnadsmaterialen. Genom tillämpning av världens mest ”sustainable” material tar vi fram lösningar för att lösa den akuta bostadsbristen och gör samtidigt en insats för miljön. Vi ser nu fram emot fler innovativa projekt med Jute som ingrediens!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: