Archidea skickar två bidrag till Svenska Ljuspriset 2014!

Sveriges största facktävling gällande ljussättning utlyses årligen i januari. Detta år har vi på Archidea valt att skicka två projekt inom kategorin där vi kanske är som allra starkast – Belysning i kulturmiljöer.

Det första bidraget vi skickar in är interiör ljussättning av Domkyrkan i hjärtat av Göteborg. Inför Gustafi Domkyrkas 200-årsjubileum utlöstes en arkitekttävling där Archidea blev vinnare inom kategorin Belysning. Efter nu fyra års arbete från idéstadie till projektering står projektet färdigt och resultatet har bland annat uppmärksammats i dagspress och TV. Specialritade ljuskronor i spektakulär storlek och funktion, släpljus vilket förhöjer rummets färg, form och materialval, accentuering av detaljer vilket förhöjer hantverket bakom restaureringen.

Det andra bidraget vi skickar in är Amhults Kyrka. En nybyggd kyrka i Torslanda där modern belysningsteknik har integrerats i arkitekturen genom regelbunden dialog med arkitekt. Anpassningar och tillämpningar i konstruktion och rumsutformning har gjort att ljuset på ett diskret sätt monterats och ständigt finns närvarande, utan att på något sätt störa. Specialritade ljusprismor, LED-lister med anpassad optik för rummets funktion samt en belysningslösningar som suddar ut gränsen mellan interiör och exteriör ljussättning gör att Amhults Kyrka blir vårt andra bidrag till tävlingen.

Vi håller nu tummarna och ser fram emot en spännande fortsättning!

Foton tagna av Fotograf Ulf Celander

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: