Archidea utför Vård och underhållsplaner för Kungsbacka kyrkogårdar

Archidea har under flera år genomfört vård och underhållsplaner för bland annat Göteborgs Kyrkogårdsförvaltning vilket har resulterat i ett tjugotal dokument med riktlinjer för hur kyrkogårdarna ska förvaltas på ett fördelaktigt sätt.

Dokumenten omfattar inventering av såväl gravar, vegetation och byggd miljö samt också förslag till utveckling gällande exempelvis belysning. I vårt nuvarande arbete har Kungsbackas fyra kyrkogårdar; Skogskyrkogården, Kungsbacka Gamla Kyrkogård samt Hanhals Övre och Nedre Kyrkogård behandlats. Genom Archideas gränsöverskridande arbetssätt har Bebyggelseantikarier, Arkitekter och Ljusdesigners samarbetat för att ta fram lösningar som skapar såväl god driftsekonomi för kyrkogårdsförvaltningen, en estetik som gynnar miljön i dags och kvällsljus samt en dokumentation över de kulturhistoriska kvaliteterna på plats.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: