Just nu ställs Archideas nyskapande gravstenar ut på Liljewalchs, Stockholm

I början av året utlöste Svenska Kyrkan en tävling där man utmanade konstnärer och designers över hela landet till att ta fram nya och spännande lösningar på gravstenar. En av förutsättningarna var att komma med ett alternativ till sten som material då detta skapar en tung arbetssituation för personalen på kyrkogården. Archideas samlade kompetenser tog med liv och lust tag i denna uppgift och presenterade förutom nya lösningar på gravstenar ett helt gravvårdskoncept där utgångspunkten var världens mest ”sustainable” material Jute. I konceptet fanns bårtäcke, urnpåse och gravsten i ett 100 % biologiskt nedbrytbart material.

Archideas koncept gick inte hela vägen till seger i tävlingen men ställs nu ut tillsammans med 18 andra bidrag ut på Liljewalchs konsthall i Stockholm, har ni vägarna förbi så titta gärna in! Om ni är nyfiken på tävlingens resultat men inte är i Stockholmstrakten, titta gärna in på denna länk: http://www.liljevalchs.se/aktuellt/se-framtidens-gravstenar/

 

Annonser
Comments
One Response to “Just nu ställs Archideas nyskapande gravstenar ut på Liljewalchs, Stockholm”
  1. Maria de Val skriver:

    Nu vet jag vilket bårtäcke jag vill ha på min kista, om jag dör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: