Antikvarie och Arkitekt hand i hand!

Med utgångspunkt från en antikvarisk förundersökning framtagen av Archidea, fortsätter nu vårt arbete med en förstudie gällande Bagaregårdsskolan i Göteborg.

Byggnadsantikvarie och arkitekt arbetar tillsammans hela vägen, och vårt mål för kulturhistoriska miljöer är att få möjlighet att medverka i hela projektet. Från såväl förstudie som projektering samt i upphandling och entreprenad för att komma fram till ett optimalt förslag och ett optimalt genomförande – gärna med små medel – och tillgodose beställarens/ brukarens/verksamhetens behov och önskemål samtidigt som vi tar hänsyn till den kulturhistoriska miljön och föra in den i den hållbara utvecklingen av staden.

Archideas sammansättning av specialkompetenser är unik. Redan för tio år sedan var vi nytänkade och erhöll då Business Region Göteborgs tillväxtpris på grund av våra arbetsmetoder och det gränsöverskridande arbetet mellan arkitekt och bebyggelseantikvarie. ”Med uthållighet och nyskapande idéer har Archidea skapat ett för branschen nytt koncept och därigenom positionerat sig tydligt på marknaden. Nytänkande i kombination med personalens kulturhistoriska kompetens och prestigelöshet är några av framgångsfaktorerna i den snabba tillväxten”.

Vad vi vet finns det idag inget annat arkitektkontor i regionen där arkitekt och antikvarie arbetar i team från dag 1, vad gäller kulturhistoriska byggnader och miljöer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: