Kulturhistorisk utredning av Falköpings centrum

Archidea har fått uppdraget att utföra en kulturhistorisk utredning av bebyggelsen kring Stora Torget i Falköpings kärna. Uppdraget innebär att beskriva bebyggelsens arkitektoniska och kulturhistoriska kvaliteter. Vi skall också göra en antikvarisk och arkitektonisk konsekvensanalys av förslag till utveckling av byggnader kring torget.

Vi ser fram emot att få arbeta kreativt och utveckla vårt samarbete med Falköpings kommun!

Archideas sammansättning av specialkompetenser är unik. 2005 fick vi Business Region Göteborgs tillväxtpris (av 500 företag) på grund av våra arbetsmetoder och det gränsöverskridande arbetet mellan arkitekt och bebyggelseantikvarie. ”Med uthållighet och nyskapande idéer har Archidea skapat ett för branschen nytt koncept och därigenom positionerat sig tydligt på marknaden. Nytänkande i kombination med personalens kulturhistoriska kompetens och prestigelöshet är några av framgångsfaktorerna i den snabba tillväxten.”

Vad vi vet finns det inget arkitektkontor i vår region där arkitekt och antikvarie arbetar i team från dag 1, vad gäller kulturhistoriska byggnader och miljöer. Detta medverkar till att direktupphandling blir möjlig.

Archidea är dessutom nationellt erkända vad gäller t ex ljussättning av och i kulturhistoriska byggnader.

Vårt mål för kulturhistoriska miljöer är att få möjlighet att medverka i hela projektet. Från såväl förstudie som projektering samt i upphandling och entreprenad för att komma fram till ett optimalt förslag och ett optimalt genomförande – gärna med små medel – och tillgodose beställarens/ brukarens/verksamhetens behov och önskemål samtidigt som vi tar hänsyn till den kulturhistoriska miljön och för in den i den hållbara utvecklingen av staden.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s