Tillfälligt bygglov förlängs till 15 år. Fastighetsfinanseringen ser nu ännu ljusare ut för Archideas transportabla eCon-byggnader!

Att det idag råder bostadsbrist i hälften av Sveriges kommuner kommer inte som någon chock för någon, men hur ska man egentligen lösa det?

Vi på Archidea har tagit fram eCon – små, innovativa, mobila boenden vilka vi med stolthet  presenterat för ett flertal kommuner och privata fastighetsägare. Förra veckan var det dags för vår VD, Christina Östergren att för Boverkets ”Nätverket för mindre bostäder”  presentera konceptet och dess fördelar. Vi fortsätter spåret att även tillfälligt bygglov skall betyda rätt utveckling mot ett hållbart samhälle och i det ingår såväl de ekologiska, ekonomiska och sociala faktorerna.Med de nya reglerna för tidsbegränsade bygglov, nu förlängt till 15 år förbättras kalkylerna för eConerna vilket gör dem än mer attraktiva! 

Boverkets nätverk för mindre bostäder har regelbundna träffar och seminarium för att tillsammans utbyta erfarenheter mellan de som praktiskt arbetar med att tillskapa små bostäder. Här tror vi att eConerna är ett utmärkt exempel på hur man snabbt, billigt och estetiskt tilltalande kan lösa många av de utmaningar som bostadsbristen innebär! 

Läs mer om våra eCon-projekt genom att klicka in på länken nedan:

https://archidea.se/category/econ-iland/

 Boverket logotype

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s