Fortsatt arbete med Råda Säteri

utvald bild

Nu startar snart ett omfattande och grundligt fönster- och fasadrenovering upp av Råda Säteris huvudbyggnad med flyglar. Byggnaderna, som byggnadsminnesförklarades redan 1969, är uppförda på tidigt 1770-tal och flera av de ursprungliga fönstren med glas är bevarade. Archidea har skrivit handlingarna som ligger till grund för renoveringsarbetena. I huvudbyggnadens andra våning finns ursprungliga fönsterglas med över 100 år gamla inskriptioner utförda av gäster i säteriet från tiden. Dessa kommer att plockas ner vid renoveringen för att säkerställa dem för framtiden och kopior på fönstren med inskriptioner kommer att ersätta dessa.

Samtidigt har Archidea fått förtroendet att skissa på spännande utvecklingsplaner för Råda Säteri som bl a innefattar ett nytt café i anslutning till trädgårdsmästarbostaden och odlingarna samt ett nytt växthus. Förutom detta arbetar vi också fram ny belysning för Säteribyggnaden och dess omgivning.

Under föregående vecka var vi på plats och provbelyste Säteribyggnaden och dess omgivning för att få ett mer tacksamt estetiskt och energieffektivt resultat. Varmvita och kallvita toner belyser fasad, tak, träd i omgivningen samt vass och buskage vid Rådasjön.  Nedan kan ni se två bilder från kvällen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: