Archidea utreder och utvecklar Råda Säteri

Råda Säteri är en unik miljö med anor från 1100-talet som är byggnadminnesförklarad. Säteriets huvudbyggnad med flyglar uppfördes 1772. Den ena flygeln är idag inredd med café och lunchservering. Hela miljön – som ägs och förvaltas av Härryda kommun – innefattar även en barockinfluerad park. Det finns flera äldre byggnader som ingår i Säterimiljön, bl a en bagarstuga, magasinsbyggnader, uthus och förråd samt en ladugård som är uppförd under 1700-talet.  Det finns även arbetarbostäder, torp och ekonomibyggnader.

Archidea har tidigare utarbetat en vårdplan för miljön och nu har vi fått i uppdrag att skissa på ett växthus i anslutning till trädgårdsmästarbostaden. Vi skall även bistå med åtgärdsförslag och antikvarisk medverkan vid vård- och underhållsåtgärder.

Archideas ljusarkitekter skall även ta fram ett förslag på belysning av Säteriets huvudfasad så att byggnadens 1700-tals arkitektur framhävs och är synlig även från håll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: