Archidea skickar Tre bidrag till Svenska Ljuspriset 2013!

Svenska ljuspriset är Sveriges belysningsbransch utmärkelse för lyckade belysningsprojekt genomförda under det gångna året.
Som pionjärer inom ljusdesign och ljusarkitetur bidrar vi på Archidea detta år med tre projekt med varierande karaktär vilka färdigställdes under 2013.
Bakom projekten står ljusarkitekt Parviz Dadgostar & Lars Ocklund tillsammans med ljusdesigner Tobias Olausson. 
 

Rosenlund

är det första  bidraget vilket är ett omfattande exteriört belysningsprojekt vilket startade i ett belysningsprogram för området, via projektering och nu slutgiltigt står klart. Projektet genomfördes i samband med upprustningen av området i form av ny markläggning, nya verksamheter och arkitektuella upprusningar i området . Det belysningsmässiga resultatet är en anläggning med kraftigt förhöjd belysningsstyrka i området samt god accentbelysning av vegetation och objekt såsom cykelställ, lekplatser med mera. Bilder från projektet ser ni nedan:

Lorensbergsteatern

Det andra bidraget vi skickat in är Belysning av Lorensbergsteatern. Projektet har innefattat såväl interiör som exteriör belysning och har genom hela genomförandet innefttat en nära dialog mellan Archideas ljusarkitekter och bebyggelseantikvarier för att garantera ett slutgiltigt resultat med goda belysningsmässiga kvaliteter i samklang med byggnadens kulturhistoriska värden.

Läs mer om projektet Lorensbergsteatern genom att klicka på länken nedan:

Upplyst vid Lorensbergsteatern

Se bilder nedan:

Masthuggskyrkan

Det tredje bidraget är interiörbelysningen av Masthuggskyrkan. Ett projekt där vi kraftigt förbättrade energieffektiviteten samt tillförde rummet helt nya arkitektuella kvaliteter genom att lyfta rummets färg och form samt lyfta fram detaljer såsom  statyer och ljuskronor i smide på ett mycket tacksamt sätt.

Läs mer om projektet Masthuggskyrkan genom att klicka på länken nedan:

Välbesökt Turistmål i nytt finstämt ljus!

Bilder ser ni nedan:

Vi ser nu med spänning fram emot nomineringarna vilka kommer under våren och arbetar nu framåt med nya spännande belysningsprojekt för att även nästa ha minst lika många bra projekt att bidra med!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: