God Jul och Gott Nytt år önskar vi på Archidea!

Det är mycket som händer i världen. I våra länder. I våra städer. I våra liv.

Finns det något som är säkert, så är det att livet handlar om förändring.

Vi vill medverka till medveten positiv förändring –  i all utveckling –  för att uppnå ett hållbart samhälle.

Därför har Archidea initierat IntersectionPoint – World Innovation Challange –  i skärningspunkterna Cities – Culture – Climate, med vår partner Smartchange. Det största steget i IntersectionPoints snart 5-åriga levnad togs i augusti när vi genomförde piloten till världsangelägenheten på Marstrand. Det gav mersmak. Titta gärna in på IntersectionPoints hemsida och se den korta filmen!

IntersectionPoint inspirerade till det nya företaget och innovationsverkstaden Juteborg.
Archidea (Bygga/Bo) samlas tillsammans med Malmeken (Fordon/Transport) och Reflective Circle (Textil/Mode) kring naturmaterialet jute och gör skillnader i strävan mot vårt inkluderande, hållbara samhälle. Vi fick i dagarna äran att hålla ett tal om Juteborg  när Göteborgs miljöpris för hållbar utveckling delades ut till två världsstjärnor. Titta gärna in på Archideas hemsida för att se film från evenemanget!

Juteborgs första demonstrationslab – JuteLab – kommer att genomföras via Archideas patentskyddade eCon-koncept. Bostäder som är smarta, billiga, hållbara, transportabla och tillför arkitektoniska värden.  Konceptet nominerades av den internationella utlysningen Necessity of Architecture och har fått finansiellt stöd av Boverket i utlysningen om Innovativt ungdomsboende. Nu även med samarbetande leverantör. Titta in på eCon-filmen på Archideas hemsida!

Här på Archidea förändras också livet.  Vi har fått många nya spännande uppdrag och känner oss SÅ laddade. Dock –  vår älskade medarbetare Lars Ocklund, kommer bryta ny väg efter 15 år på Archidea. Stort lycka till, Lasse! Fortsätt att lysa upp världen på ett fantastiskt sätt! Troligtvis kommer våra cirklar fortsätta in i varandra. Parviz Dadgostar – innovatören – fortsätter, tillsammans med vår kreative Tobias Olausson, att utveckla Archideas nyskapande ljusarkitektur.

Tack var ny uppdragstillströmning har vi lyckats engagera nya njutbara medarbetare till gänget:

Su Andersson, arkitekt med stor känsla och tillika fantastisk musiker som driver Göteborg Open Stage, har stort engagemang i hållbar, global utveckling och är en synnerligen skön person.

Åse-Lill Törnqvist, byggnadsantikvarie med lång erfarenhet. Stora ideella engagemang. Styrelsearbeten. Värnar om miljön. Folkets Hus och parker, våra kulturhistoriska minnesmärken. En underbar människa som vi har suktat efter under flera år.

Och så har vi en till ny person på lut…Spännande.  Men det får ni reda på sen. Pilutta…Och God Jul!

// Christina Östergren VD Archidea AB

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: