Archidea har nu fått i uppdrag att definiera Riksintresset för Kungälvs stad.

En uppgift vi går in för med stort engagemang och med flera av Archideas kompetenser!

Västra gatan omfattas av ett riksintresse för kulturmiljövården och vi är nu fokuserade på att utforma en fördjupad beskrivning av vad det innebär för Västra gatan i Kungälvs innerstad. Vi arbetar nära Kungälvs kommun, Länsstyrelsen, Bohusläns Museum och involverar även fastighetsägare och Riksantikvarieämbetet.

Riksintresset är en resurs och inget som behöver stoppa utvecklingen. Kungälvs kulturhistoriska miljö innebär en stor möjlighet att öka attraktionskraften för besökare och handel – det är en unik innerstad. Idag är beskrivningen av riksintresset Kungälvs gamla stad mycket kortfattad och inte anpassad för kommunens utvecklingsarbete. Archidea avser att göra en konkret och tydlig beskrivning av riksintresset för att få ett lättarbetat underlag vid kommunens fortsatta planeringsarbete i syfte att utveckla och förstärka innerstaden.

DSC_0084

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: