Nu har vi dragit igång arbetet med Tjolöholm Slott!

Det vackra slottet uppfördes 1904 för den privata köpmannafamiljen Dickson från Göteborg som en sommarbostad. Det ligger i en naturskön omgivning vid Kungsbackafjorden bara 10 minuters bilväg från Kungsbacka. Slottet är uppfört i engelsk tudorstil och interiören är mycket välbevarad. En fantastik miljö att besöka och uppleva!

Ända sedan slottet byggdes har det varit problem med fukt. Problemen har varit återkommande under nästan hela byggnadens livstid. På senare år har man även haft problem med hussvamp, vilket har åtgärdats. Olika åtgärder i fasaden med fogar har gjorts vid ett flertal tillfällen under årens lopp men problemen med inkommande fukt är fortfarande omfattande.

Nu har Archidea fått förtroendet att utföra en översiktlig och tidsbunden sammanställning och dokumentation över tidigare utredningar och åtgärder i fasaderna. Utifrån den samlade bilden och bedömningar utifrån förhållandena idag, lämnar vi förslag på vidare åtgärder.

DSCF5410

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: