Fuktutredning av Fässbergs kyrka i Mölndal

Archidea har fått i uppdrag att utföra en utredning och en arkivstudie för att studera vilka metoder man har använt sig av för att få bukt med befintliga fuktproblem – samt få en förståelse av om dessa åtgärder kan vara orsaken till dagens. En analys skall göras för att spåra vad själva fuktinträngningen beror på, och huruvida den är aktiv.

Fässbergs kyrka uppfördes 1886-1887, efter ritningar av arkitekten Adrian Crispin Peterson. Den ersatte då en medeltida föregångare, belägen på Fässbergs kyrkogård, som revs 1896. Kyrkan byggdes i nygotisk stil, med fasader av tegel, och är placerad på Kyrkberget i centrala Mölndal.

I uppdraget ingår en kartläggning av nuvarande inomhusklimat samt behov av energieffektiviserande åtgärder med utgångspunkt från en tidigare utredning av Kan Energi i Karlstad. Arbetet har utförts i samverkan med Statens Tekniska Forskningsinstitut (SP) m fl. aktörer som har ansvarat för olika delar.

Utifrån Archideas helhetskoncept Energi-Kulturvård-Omgestaltning (EKO) skall ett åtgärdsförslag utarbetas för följande:

1) Vård och underhåll interiör och fasader

2) Energieffektivisering samt

3) Ett förslag inför en eventuell framtida omgestaltning av interiören.

Bild interiör1

Bild interiör2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: