Föreläsning om Form och färg på Shakers vis – Archideas arkitekturkonservator Erika Johansson berättar

Archideas arkitekturkonservator Erika Johansson skrev för inte alltför lång tid sedan en artikel som publicerades i tidningen Byggnadskultur 3:12 där hon beskrev Shakerkulturens arkitektur, färg och formspråk. Hon skall nu föreläsa om det på Stiftelsen för Svenskt Färgcentrums årsmöte.

Datum: 8 november 2012 kl. 17.00

Årsmötesförhandlingar sker på NCS Colour AB, Igeldammsgatan 30, Stockholm, torsdagen den 8 november kl. 17.00-17.45.

Efter årsmötesförhandlingarna kl.17.45 berättar Erika Johansson utifrån egna erfarenheter som arkitekturkonservator i New York, om färgsättning i shakerarkitekturen med exempel från Mount Lebanonprojektet, Mount Lebanon Shaker Village, New York, USA. Shaker, den sparsmakade arkitektur- och inredningsstilen med ursprung i en sträng religiös tro, är för många en inspirationskälla med sitt tidlösa formspråk, höga kvalitet och gedigna hantverk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: