Pågående projekt – Stampens kapell

Svenska kyrkan i Göteborg utför just nu en exteriör och interiör renovering av Stampens kapell. Åtgärderna omfattar exteriört en fasadrenovering genom rengöring, putslagning och avfärgning. Dessutom skall fönster och portar renoveras samt kalkstenspartier åtgärdas.

Interiört skall byggnaden byggas om till ett Lapidarium, ett uttryck för en ”samling av stenmonument, till exempel gravstenar, sarkofager, skulpturer. Men de kan också innehålla gravanordningar av metall eller trä, till exempel samling av gravanordningar från röjda gravar”. Archidea utarbetade idén med att samla äldre oanvända gravstenar till en utställning. Här kan man läsa och få information om gravstenarnas stilhistorik, Göteborgspersonligheter med mera.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: