Palacehuset

Archidea har fått i uppdrag att utföra en förundersökning och dokumentation av den västra fasaden på Palacehuset – dess befintliga gjutjärnskonstruktion och plåtarbeten -som utförs av vår arkitekturkonservator. Byggnaden har en imponerande gjutjärnskonstruktion från 1800-talet. Syftet med förundersökningen är att få en helhetsbild av skadorna, var de sitter och hur omfattande de är. I arbetet ingår en materialanalys och ett åtgärdsförslag som kan användas som ett förfrågningsunderlag. I åtgärdsförslaget skall en beskrivning ingå där det framkommer hur demontering av delar av fasaden skall utföras, lagning av skador, utförande, diverse ersättnings- och rekonstruktionsmaterial, färgsättning och målning, samt en tidsplanering av de olika momenten. Åtgärdsförslaget väver in de antikvariska aspekterna med beskrivning av konstruktionsutförandet och existerande samt planerade plåtarbeten.

OBS Bilderna är tagna av Victoria Ask, Antiquum

Annonser
Comments
One Response to “Palacehuset”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: